Szívkoherencia

Fizikai testünk intelligens és csodálatos, mindent megtesz értünk. Az emberi szervezet évezredek óta megbirkózik a környezeti viszontagságokkal, alkalmazkodik, túlél.

A modernkori ember életében rendkívül sok a stresszfaktor az elődeihez képest, mivel a felgyorsult információs világban túl sok a különféle, egészséget és egyensúlyt felborító behatás.

A különböző újonnan felbukkanó civilizációs betegségek új megoldási stratégiákat igényelnek. Testünk, mint egy rendkívül érzékeny műszer, folyamatosan reagál, ám nemcsak a bennünket körülvevő világra, hanem a gondolatainkra és az érzelmekre is.

Szívünk és agyunk folyamatos kapcsolatban van egymással, összehangolt működésüket szívkoherenciának nevezzük.

A gondolatok és az érzelmek pszichikai energiát képviselnek, ami hatással van a kedélyállapotra, a lelki világra, a gondolkodásmódra és a kisugárzásra, mindez együttvéve pedig befolyásolja a megélt fizikai valóságot. A gondolatok és az érzelmek nagy része tudatalatti mintázatokban és programokban rögzülve hitrendszerként, illetve kollektív mintázatként alakítják a valóságot.

Amikor bizonyos gondolatokat és érzéseket sokáig ismétlünk, szokásokat formálunk belőlük, mégpedig leginkább anélkül, hogy tudatosítanánk azokat. Szokásaink meghatározzák napjaink minőségét. Közérzetünk, gondolkodásmódunk és cselekedeteink, vagyis életünk nagyobb része automatikus mechanizmusként sémák szerint működik, mégpedig a tudatalatti irányításával.

A tudatalattiban automatikusan futó programok teremthetnek egészséget, bőséget, jólétet, vagy akár teremthetnek szorongást, sivárságot, betegséget, szegénységet, attól függően, hogy milyen minták rögzültek benne. A tudatalatti tartalmára vonatkozó vizsgálatkor fontos figyelembe venni azt, hogy a racionális elme számára felfoghatatlan információ mennyiségről van szó.

A tudatalatti az egész testben jelen van, mintákat tárol, reagál, végrehajt, tartalma és működése befolyásolja az idegrendszert, a hormonháztartást, a szervek működését és jelentősen kihat az agy, illetve az elme és a szív kapcsolatára. Optimális működés esetén a szervezet koherens állapotában a kognitív képességek javulnak, az érzelmi stabilitás nő, a teljesítmény fokozódik.

A test annak üzen, aki figyel a jelzéseire. A zsigeri megérzések információt közvetítenek. Találjuk meg a hangot önmagunkkal, értsük meg a testünk üzeneteit, és ha szükséges, alakítsunk ki új nyelvezetet, bensőséges viszonyt saját magunkkal! Hozzuk létre magunkban a teljesség érzetét, kerüljünk egyensúlyba! A szívkoherencia a teljes élet felé vezető egyik út.

Kapcsolódó cikkek

Amiről nem tudsz, az nem fáj?

Amiről nem tudsz, az nem fáj?

Személyiségünk sokszínűsége, a sémák, amelyek szerint élünk, az adott szinten működő tudatosságunk és a tudatalattiban tárolt mintáink mind alakítják az életünket. Minden, amit gondolunk és amiben hiszünk, megmutatkozik a napjainkban és az emberi kapcsolatainkban....

bővebben
A szellemi törvények

A szellemi törvények

Ha megtanuljuk, miként tudunk a szellemi törvényekkel összhangban élni, magával az élettel is összhangban leszünk, így megtanuljuk, miként lehet „a teremtés könyvében olvasni”, egyre tisztábban felismerve a látszat mögött rejlő valóságot.1. A szeretet törvénye...

bővebben
A benned rejlő potenciál

A benned rejlő potenciál

Hogy érzed magad? Boldog vagy? Elégedetten, jó érzéssel gondolsz magadra és az életedre? Szereted a családodat, az otthonodat és mindazt, ami téged körbevesz? Megbecsülöd és tiszteleted magad, azért, aki vagy és azért, amit eddig elértél? Szereted magad, amikor jól...

bővebben

Iratkozz fel itt értesítőre: