Szívkoherencia

Fizikai testünk intelligens és csodálatos, mindent megtesz értünk. Az emberi szervezet évezredek óta megbirkózik a környezeti viszontagságokkal, alkalmazkodik, túlél.

A modernkori ember életében rendkívül sok a stresszfaktor az elődeihez képest, mivel a felgyorsult információs világban túl sok a különféle, egészséget és egyensúlyt felborító behatás.

A különböző újonnan felbukkanó civilizációs betegségek új megoldási stratégiákat igényelnek. Testünk, mint egy rendkívül érzékeny műszer, folyamatosan reagál, ám nemcsak a bennünket körülvevő világra, hanem a gondolatainkra és az érzelmekre is.

Szívünk és agyunk folyamatos kapcsolatban van egymással, összehangolt működésüket szívkoherenciának nevezzük.

A gondolatok és az érzelmek pszichikai energiát képviselnek, ami hatással van a kedélyállapotra, a lelki világra, a gondolkodásmódra és a kisugárzásra, mindez együttvéve pedig befolyásolja a megélt fizikai valóságot. A gondolatok és az érzelmek nagy része tudatalatti mintázatokban és programokban rögzülve hitrendszerként, illetve kollektív mintázatként alakítják a valóságot.

Amikor bizonyos gondolatokat és érzéseket sokáig ismétlünk, szokásokat formálunk belőlük, mégpedig leginkább anélkül, hogy tudatosítanánk azokat. Szokásaink meghatározzák napjaink minőségét. Közérzetünk, gondolkodásmódunk és cselekedeteink, vagyis életünk nagyobb része automatikus mechanizmusként sémák szerint működik, mégpedig a tudatalatti irányításával.

A tudatalattiban automatikusan futó programok teremthetnek egészséget, bőséget, jólétet, vagy akár teremthetnek szorongást, sivárságot, betegséget, szegénységet, attól függően, hogy milyen minták rögzültek benne. A tudatalatti tartalmára vonatkozó vizsgálatkor fontos figyelembe venni azt, hogy a racionális elme számára felfoghatatlan információ mennyiségről van szó.

A tudatalatti az egész testben jelen van, mintákat tárol, reagál, végrehajt, tartalma és működése befolyásolja az idegrendszert, a hormonháztartást, a szervek működését és jelentősen kihat az agy, illetve az elme és a szív kapcsolatára. Optimális működés esetén a szervezet koherens állapotában a kognitív képességek javulnak, az érzelmi stabilitás nő, a teljesítmény fokozódik.

A test annak üzen, aki figyel a jelzéseire. A zsigeri megérzések információt közvetítenek. Találjuk meg a hangot önmagunkkal, értsük meg a testünk üzeneteit, és ha szükséges, alakítsunk ki új nyelvezetet, bensőséges viszonyt saját magunkkal! Hozzuk létre magunkban a teljesség érzetét, kerüljünk egyensúlyba! A szívkoherencia a teljes élet felé vezető egyik út.

Kapcsolódó cikkek

Koherencia: a belső harmónia megteremtése

Koherencia: a belső harmónia megteremtése

Mit jelent a koherencia, és miért fontos ez a mi számunkra?Az utóbbi években egyre hangsúlyosabbá válik a rugalmas ellenállási képesség – azaz a reziliencia – kifejlesztése és a belső harmónia elérésének megteremtése – vagyis a koherens állapot létrehozása. Ebben a...

bővebben
Reziliencia: a rugalmas ellenállás képessége

Reziliencia: a rugalmas ellenállás képessége

Mit jelent a reziliencia és miért fontos ez a mi számunkra?Az utóbbi években egyre hangsúlyosabbá válik a rugalmas ellenállási képesség – azaz a reziliencia – kifejlesztése és a belső harmónia elérésének megteremtése – vagyis a koherens állapot létrehozása. Ebben a...

bővebben

Iratkozz fel itt értesítőre: