A benned rejlő potenciál

Hogy érzed magad?

Boldog vagy? Elégedetten, jó érzéssel gondolsz magadra és az életedre? Szereted a családodat, az otthonodat és mindazt, ami téged körbevesz? Megbecsülöd és tiszteleted magad, azért, aki vagy és azért, amit eddig elértél? Szereted magad, amikor jól mennek a dolgaid és akkor is, ha hibázol? Barátságban vagy magaddal? Partnerként tekintesz az életre? Őszinte vagy?

A mindennapjainkban gyakran teszünk ígéretet magunknak és másoknak arról, hogy mit akarunk elérni előbb vagy utóbb az életben. Valóban el akarjuk érni mindazt, amiről beszélünk? Komolyan vesszük saját ígéreteinket, azokat szívből kívánjuk, vagy csak jó színben akarjuk feltüntetni magunkat?

Elképzelhető, hogy vágyaink megvalósításának igényét félelem, megfelelés vagy bűntudat kíséri. Amikor a céljainkhoz kételkedés, szorongás, aggodalom, vagy más nehéz érzések kapcsolódnak, vagy esetleg rettegünk attól, hogy hibázhatunk és emiatt elutasításban lehet részünk, nehéz jó döntéseket hozni, jövőt tervezni.

Az irracionális, önpusztító gondolatok és a korlátozó, hamis hiedelmek figyelmet követelnek, és olyan erősen tartják magukat, hogy elménk nem vitatja a létjogosultságukat. A félelmek eltorzítják az észlelést, az előítéletek merevvé tesznek. Az elvárások álmaink és közénk állva foglalják a helyet a boldogság elől.

A elvárások erősek, a társadalmi nyomás intenzív. A szerethetőség igénye miatt kialakuló megfelelések, a hovatartozás kérdése és az emberi játszmák észrevétlen szövevényei könnyen csapdába ejthetnek bennünket, miközben vágyunk a felszabadító öröm érzésére. 

Beállítottságunk határozza meg az életminőséget.

A siker megvalósításának egyik titka az egyértelmű, mérhető célokra való fókuszálás. A pozitív és konkrét célok meghatározása a megfelelő lépések megtételével elhozzák a kívánt eredményt.

  • Pontosan tudod, mit akarsz?
  • Egyértelmű elvárásaid vannak?
  • Tisztában vagy a képességeiddel?
  • Mennyit és milyen módon képzed magad?
  • Mit vagy hajlandó tenni annak érdekében, hogy megvalósítsd az álmaidat?

Teremts bőséget az életedben, vonzz be hozzád hasonló gondolkodású embereket, éld meg a mentális, fizikai és lelki egészséget, a minden értelemben vett jólétet. Lásd meg, mi hajt előre téged az életben, higgy magadban, és tudd, hogy fontos az, amit csinálsz! Hozd ki magadból a benned rejlő potenciált!

 

Megfelelő magabiztosság, egyértelmű kommunikáció, értő figyelem és a nyertes hozzáállás kialakítása segítenek téged abban, hogy a magadnak tett ígéretekből kiteljesedett életet és valóságot építs fel.

Álmodd az életet, éld az álmaidat!

Teremts értéket és éld meg a teljességet! Mutasd meg másoknak is, hogy ez számukra is lehetséges! A cselekedet tükrözi a hitelességet.

Kapcsolódó cikkek

Tényleg kétszer élünk?

Tényleg kétszer élünk?

Sokat gondolkoztam az első könyvem címén – valójában ez már a kisebb „gond” volt, mert bevallom a könyvet megalkotni bővelkedett a kihívásokban. Mindig is vágytam, erősen akartam átadni mindazt, amit az évek során elsajátítottam, megtapasztaltam, és az intuíció...

bővebben
Koherencia: a belső harmónia megteremtése

Koherencia: a belső harmónia megteremtése

Mi a koherencia és milyen szerepet játszik az életünkben? A rugalmas ellenállási képesség – azaz a reziliencia – kifejlesztése és a belső harmónia elérése – vagyis a koherens állapot létrehozása egyre fontosabbá válik komplex világunkban. Ebben a bejegyzésben...

bővebben
Reziliencia: a rugalmas ellenállás képessége

Reziliencia: a rugalmas ellenállás képessége

Mit jelent a reziliencia és miért fontos a számunkra? Az utóbbi években egyre hangsúlyosabbá válik a reziliencia kifejlesztése és a belső harmónia, a koherens állapot elérésének megteremtése. Ebben a bejegyzésben azt nézzük meg, hogy  mit jelent a reziliencia és miért...

bővebben

Iratkozz fel itt értesítőre:

X
X