A manifesztálás csapdája

„Amit elvárok, az megjelenik az életemben.”

Elégedett vagy azzal, ahogy a tudatos teremtőképességed megnyilvánul az életedben?

Végeztél már különféle kurzusokat, tanfolyamokat? Jógázol? Meditálsz? Végzel különböző lélekemelő vagy éppen légzőgyakorlatokat? Cikket cikk után olvasol? Jársz személyes beszélgetésekre, foglalkozol a személyiséged formálásával, különböző problémamegoldó stratégiákkal?

Valószínűleg próbáltál ezek közül már legalább egyet, vagy akár mindegyiket.

Talán segítettek, sőt szinte biztos vagyok benne, hogy egyik-másik tevékenység hatalmas hozzájárulás számodra. 

Mindamellett elképzelhetőnek tartom, hogy vannak olyan dolgok az életedben, amelyeket szerettél volna, vagy szeretnél még elérni, megkapni. 

Lehetséges, hogy Te is azok közé az emberek közé tartozol, akik szeretnének több célt kitűzni és megvalósítani, több örömet átélni, nagyobb jólétet és egészséget teremteni. 

  • Talán jó helyre fektetted a pénzedet, de még várod a megtérülését?
  • Talán van egy klassz autód, de még nem pont az, amit igazán akarnál?
  • Talán nagyszerű a munkád, de ez még nem az álom karriered?
  • Talán egészséges vagy, de nem annyira fitt és energikus, mint azt szeretnéd?

Elképzelhető, hogy a manifesztálás csapdájába ragadtál! Lehetséges, hogy már olyan szintet értél el, amely átlag feletti, ami sikeresnek mondható, azonban te még közel sem tartasz ott, ahol lenni szeretnél, és nem élted meg még azt, amire igazán képes vagy.

Ennek nem az az oka, hogy még nem dolgoztál meg elég keményen a sikerért, vagy hogy nem vettél részt még elég képzésen, és nem is az, hogy nem próbáltál ki elegendő dolgot.

Ez azért van, mert még nem fordítottál megfelelő figyelmet a valódi kisugárzásodra.

Ahhoz, hogy túllépj a jelenlegi szinten, tudatosítani kell azt, hogy milyen jeleket sugárzol ki a külvilág számára. Az egyértelmű üzenetek kiközvetítése alapvető fontosságú a tudatos teremtési folyamatban.

A siker kívülről ered, vagy belülről fakad?

A siker definícióját minden közösségben a közösség normái határozzák meg. Egy adott csoport meghatározott értékrendszerrel rendelkezik. Aki a csoportnormák szerint él, azaz megfelel az elvárásoknak, az a többiek szemében sikeres ember.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tevékeny ember ritkábban betegszik meg, mint azok, akik nem tudnak mit kezdeni az életükkel. Sok sikeres ember szájából hallani: „annyi a dolgom, hogy meghalni sincs időm”, ám ez a mondat a legtöbb esetben nem valódi panasz, sokkal inkább figyelemfelhívás, melyet általában elégedett mosoly kísér.

„A sikeres élet az, ahol jó felkelni és jó lefeküdni.”

A sikeres ember nemcsak akkor sikeres, amikor kedvező üzletet köt, hanem amikor éppen stagnál, vagy csődbe megy egy vállalkozása. A siker belülről sugárzik, nem dolgokból, nem pénz hatására és nem külsőségek által. Az újrakezdés képessége, a belső hit és a vállalás megtartása az, ami miatt valakiből sikeres ember lesz.

Az egyik legnagyobb akadály, amit az emberek teremtenek maguknak az életben, az a változástól és az ismeretlentől való félelem, magával az élettel szembeni ellenállás. Rengetegen harcolnak a változás ellen, sokan a születésük pillanatától egészen a halálukig. Annak ellenére, hogy tudjuk a változásról, hogy elkerülhetetlen, mégis a legtöbbünk életre szóló csatát vív ellene. Állandóságot akarunk, mert azt hisszük, az ad biztonságot a számunkra. Azt akarjuk, hogy a környezetünk, a barátaink, a munkánk változatlan maradjon, hiszen ettől érezzük magunkat biztonságban. 

Személyes átalakulásod sikerének kulcsa a tudatos választásban rejlik.

A megfelelő döntések, a megfontolt lépések, az éberség, a fókuszált figyelem és a középpontodban való tartózkodás képessége bírnak alapvető fontossággal.

Kezdésnek lépj hátra attól, akinek gondolod magad, és figyeld meg azokat a gondolatokat, hiedelmeket, érzéseket és reakciókat, amelyek jellemzőek rád! Figyeld meg a tested jelzéseit – képes vagy megérteni  az üzeneteit! A kisugárzásodra a fizikai világ reflektál, fogadd el, hogy azt aratod, amit elvetettél!

Ahogy hátralépsz magadtól megfigyelő pozícióba, maradj semleges! Ez nem könnyű, de gyakorlással elérhető. Felfigyelhetsz arra, hogy talán negatívabb vagy, mint ahogy azt elsőre gondolnád, de ne aggódj, ez meg fog változni, ahogy a középpontodban való tartózkodást gyakorlod. 

„Siker az, amikor megőrizzük a lelkesedésünket, miközben egyik kudarcból a másikba bukdácsolunk.”

Winston Churchill

Amikor összhangba kerülsz magaddal, akkor a gondolataid, az érzéseid és a cselekedeteid is harmonizálnak egymással. A környezeted ekkor kiegyensúlyozottnak érzékel, te pedig olyan egyértelmű jeleket sugárzol a külvilágba, amely egyértelmű válaszokat rejt magában. A benned lévő egységre immár magasabb szintű tudatossággal reflektál a körülötted lévő világ. Mindaz, ami megmutatkozik az életedben ezen a szinten, a belső, emelkedett világodat tartalmazza, tehát a hozzád visszaáramló információ összhangban van azzal, aki vagy, és mindazzal, ami a szándékod. Ahogy a világ kiegyensúlyozottan reagál az immár tudatossággal átszőtt kisugárzásodra, te sikerélményekkel gazdagodva, boldogan aratod le a tudatos választások és döntések édes gyümölcsét.

Kapcsolódó cikkek

Amiről nem tudsz, az nem fáj?

Amiről nem tudsz, az nem fáj?

Személyiségünk sokszínűsége, a sémák, amelyek szerint élünk, az adott szinten működő tudatosságunk és a tudatalattiban tárolt mintáink mind alakítják az életünket. Minden, amit gondolunk és amiben hiszünk, megmutatkozik a napjainkban és az emberi kapcsolatainkban....

bővebben
A szellemi törvények

A szellemi törvények

Ha megtanuljuk, miként tudunk a szellemi törvényekkel összhangban élni, magával az élettel is összhangban leszünk, így megtanuljuk, miként lehet „a teremtés könyvében olvasni”, egyre tisztábban felismerve a látszat mögött rejlő valóságot.1. A szeretet törvénye...

bővebben
A benned rejlő potenciál

A benned rejlő potenciál

Hogy érzed magad? Boldog vagy? Elégedetten, jó érzéssel gondolsz magadra és az életedre? Szereted a családodat, az otthonodat és mindazt, ami téged körbevesz? Megbecsülöd és tiszteleted magad, azért, aki vagy és azért, amit eddig elértél? Szereted magad, amikor jól...

bővebben

Iratkozz fel itt értesítőre: